Waterverbeteraars

De PTH Waterverbeteraar is, zoals de naam suggereert, een “water verbeteraar”, en niet een waterontharder of een filter.

Met de PTH waterverbeteraar worden alle essentiële mineralen en sporenelementen in het water niet weg gefilterd zoals bij de meeste waterontharders. De PTH waterverbeteraar bestaat uit twee delen: een cilinder gemaakt van roestvrij  en een kern van een legering van edele en semi-edele metalen.

Werkingsprincipe:

In de PTH waterverbeteraar ontstaan venturi-effecten. Een venturi is doelbewust aangebrachte vernauwing in het stromingskanaal van het water. Doordat het passerende water een snelheidsverhoging ondergaat ontstaat daardoor op die plek een drukverlaging. Bij de PTH waterverbeteraar worden daarbij ook nog zwak elektrische velden geproduceerd. De combinatie van venturi en zwak elektrische velden zorgen er voor dat de minerale deeltjes niet neerslaan. Denk aan kalkaanslag of roest.

Voordelen van de PTH Waterverbeteraar:

  • Voorkomt vorming van kalkaanslag en roest.
  • Lost geleidelijk bestaande aantasting van kalk en roest op.
  • Zeer lange levensduur, zonder vervanging van onderdelen.

Voor het beste resultaat moet er een doorstroomsnelheid van 1-3 m/s zijn èn moet het  apparaat worden geaard met de speciaal daarvoor bijgeleverde aardedraad. Lees meer in de brochure Het eind van kalk aanslag en roest met de PTH Water verbeteraar.

 

EM-X Gold Keramiek waterverbeteraar

De EM-Gold Keramiek waterverbeteraar is een PVC buis, afmeting  100*70*1000 mm, gevuld met 7 netjes EM-Gold keramiek holle cilinder grijs van 500 gram. Standaard worden er twee PVC verloopstukken meegeleverd, afmeting 5/2” x 2”.
Het zorgt ervoor dat de informatie, die de in klei meegebakken EM bevat, wordt afgegeven aan het water.

 Let op:

De EM-X Gold keramiek waterverbeteraar wordt achter de watermeter met een bypass gemonteerd. Wij adviseren dit door een installatie bedrijf te laten doen. In combinatie met het PTH-apparaat wordt eerst de PTH geplaatst en daarna de EM-Gold Keramiekwaterverbeteraar.  De PTH waterverbeteraar en de EM-X Gold Keramiek waterverbeteraar kunnen ook afzonderlijk van elkaar worden gebruikt.

EM-XGoldKeramiekwaterverbeteraar PTHwaterverbeteraar waterverbeteraar3