EM X Gold

EM-X Gold is een bijzondere (vloeibare) antioxidant die cellen beschermt, een gezonde celdeling ondersteunt en het immuunsysteem stimuleert. Het is een bijzonder product op basis van suikerrietmelasse en gistextracten dat door micro-organismen is gefermenteerd in een mengsel van water, koraal kalk en nigari. De fermentatie heeft plaatsgevonden middels een uniek proces dat is ontwikkeld door professor Higa, grondlegger van de EM-technologie.

EMXGold_nieuwe verpakking

Antioxidatief vermogen

Ons lichaam is opgebouwd uit miljarden cellen, waarvan de celwand en celkern bloot gesteld kunnen worden aan zogenaamde vrije radicalen. Deze vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor een proces dat oxidatie heet. Wanneer lichaamscellen oxideren roesten ze in feite en verliezen ze hun natuurlijke functie. Dit proces kan overigens door bijvoorbeeld roken, stresssituaties, alcohol, milieu- verontreiniging en gebruik van bepaalde geneesmiddelen worden beïnvloed. Hoewel zuurstof voor de mens onmisbaar is om te leven, kan het tot op zekere hoogte ook bijdragen aan de vorming van deze vrije radicalen. Antioxidanten zijn stoffen die de vrije radicale vangen en daarmee gezonde cellen en weefsels beschermen tegen oxidatie.

Goed voor een normale celdeling

Menselijke cellen hebben niet het eeuwige leven. Een cel kan dood gaan en moet worden vervangen. Als dit niet gebeurt sterft het lichaam. Oude cellen worden dus vervangen door nieuwe. Door nieuwe cellen aan te maken, kan het menselijk lichaam ook groeien. Een cel vermeerdert zich d.m.v. deling. Daarbij verdubbelt de cel zijn DNA en verdeelt dit over de twee nieuwe dochtercellen. Cellen die veel bloot staan aan schadelijke invloeden van buitenaf, zoals huidcellen, worden regelmatig vervangen. Huidcellen gaan gemiddeld een maand mee. Cellen die een belangrijke functie binnen een organisme vervullen en minder makkelijk te vervangen zijn, blijven gedurende het hele leven van het organisme behouden, bijvoorbeeld een zenuwcel.

 Stimulering van het immuunsysteem

Het immuunsysteem behoort tot de belangrijkste pijlers van onze gezondheid. Het immuunsysteem – dat zich niet in een enkel orgaan bevindt, maar als een mobiele eenheid in het lichaam functioneert – noemen we ook wel de lichaamseigen afweerkracht. Het beschermt ons o.a. tegen invloeden van buitenaf. Als we nauwkeuriger kijken bestaat het immuunsysteem uit 2 delen, het onspecifieke en het specifieke immuunsysteem. Het onspecifieke deel van ons immuunsysteem bestaat uit verschillende ‘cellen’ die als doel hebben om een snelle en doorslaggevende eerste verdediging te bieden bij ongewenste organismen. Het is dan ook niet specifiek gericht op een bepaald type organisme, maar beschermt tegen verschillende soorten. Het specifieke immuunsysteem onderscheidt zich van het aspecifieke immuunsysteem door het feit dat de specifieke immuniteit wordt verkregen na een eerste contact met de indringer: de indringer wordt herkend en vervolgens wordt hier gericht op gereageerd. Na een eerste contact met een bepaald lichaamsvreemd agens, wordt een geheugen voor de toekomst opgebouwd. Bij een blijvend en/of later contact zal er sneller, efficiënter en effectiever kunnen worden gereageerd. Ondanks zijn onopvallende gewicht van 1,5 kg is het immuunsysteem, naast het zenuwstelsel, het meest complexe netwerk in het lichaam.

Maar wat maakt EM-X Gold nu zo bijzonder?

Naast de bijzondere nutriënten van EM-X Gold, heeft het ook nog andere speciale eigenschappen.

  • Zo voorziet EM-X Gold in energetische anti oxidatieve kracht, een kracht die vrije radicalen niet alleen tegen gaat, maar ook het natuurlijke radicalen evenwicht van het lichaam herstelt.
  • EM-X Gold heeft een zogenaamde de-ioniserende invloed op gifstoffen waardoor cellen ontladen worden. Door deze ‘de-ionisatie = verwijdering van elektrische lading’ kan informatie over de gifstoffen worden vrijgemaakt zodat het lichaamseigen immuunsysteem de gifstoffen weer kunnen vinden en afvoeren.
  • Tot slot is EM-X Gold ook in staat tot regeneratieve resonantie, een belangrijk proces van de EM technologie waarbij de overdracht van informatie en energie door een trilling, ook wel resonantie genoemd, beïnvloed wordt. EM-X Gold zorgt er hiermee voor dat de natuurlijke trilling van het lichaam wordt hersteld, relevante informatie blijft behouden en het lichaam zich optimaal kan blijven verdedigen tegen invloeden van buitenaf.

Kortom EM-X Gold is een speciale vloeistof die op basis van haar bijzondere creatie en samenstelling, in staat is cellen te beschermen, het lichaam te ontgiften, de levensbalans te herstellen en het immuunsysteem te versterken.