Wat is EM?

EM staat voor “Effectieve Micro-organismen en werd rond 1980 ontwikkeld door Professor Dr. Teruo Higa. EM bestaat uit een breed scala van effectieve, positieve en niet-pathogene micro-organismen geproduceerd door middel van een fermentatie proces en zijn niet genetisch gemanipuleerd.

EM heeft een brede toepassing, heeft geen nadelige effecten op; en is gunstig voor; bodem, plant, dier en mens. Heel simpel gezegd, EM leeft van ons afval terwijl wij leven van ”hun afval”. De stoffen die door de micro-organismen worden geproduceerd zijn onmisbaar in ons milieu hierdoor ontstaat een wederzijds bestaansrecht. Een voorwaarde voor succesvol resultaat is dat men de juiste condities moet creëren om de EM optimaal te laten presteren. Micro-organismen komen van nature overal in het milieu voor van rotsspleten tot in onze organen. Tegenwoordig domineren vaak de ziekte verwekkende micro-organismen het milieu, zij zijn verantwoordelijk voor verrotting en allerlei ziekten.

EM heeft de potentie om ziekteverwekkende micro-organismen te onderdrukken, het microbiële milieu positief te domineren en zorgt voor een energie behoudend en opbouwend milieu. Dat wil zeggen, organisch materiaal wordt door het fermentatie proces omgezet in door het milieu makkelijk opneembare stoffen en stoppen het proces van degeneratie. Degeneratie is het zelfde als het roesten van ijzer. EM kan dus ook worden beschouwd als een antioxidant.

Om de positieve effecten van de EM Technologie ook beschikbaar te maken voor de menselijke gezondheid ontwikkelde Prof. Higa EM-X Gold ® een fermentatie drank die alle positieve elementen van de EM-technologie combineert. Door de fermentatie met EM en natuurlijke ingrediënten worden er waardevolle stoffen door de micro-organismen ontwikkeld. Verder wordt de energetische informatie via de frisdrank overgedragen op de mens.

Niet alleen de klassieke biologische eigenschappen van elke soort micro-organisme spelen een rol in ons milieu, maar ook de fijne energetische resonanties die afkomstig zijn van het totale EM mengsel. Deze energie kan worden behouden en overgedragen door de eigenschappen te binden in met EM en Melasse gefermenteerde, gebakken klei. Dit noemen we EM-X keramiek. Als deze keramiek bijvoorbeeld wordt gebruikt in een waterstroom, zal de informatie die in de keramiek aanwezig is op het water overgaan.

Meer informatie over EM en EM-X technologie vindt u in de boeken:

EM in de praktijk, Franz-Peter Mau: Uitgeverij Jan van Arkel

EM-X, Shigeru Tanaka: Uitgeverij Jan van Arkel

 

Boek EM-X