De kracht van resonantie

Energie overdracht in de natuur gebeurt meestal door fotonen. Dit zijn de deeltjes die licht en warmte bepalen. Als een foton van een bepaalde golflengte in aanraking komt met een stof dan kan die in trilling worden gebracht. De stof bezit dan een heel klein beetje meer energie. Vaak geeft de stof deze energie weer af aan de omgeving door bijv. warmte en merken we er verder weinig van.

Elk materiaal heeft echter ook een specifieke frequentie om in trilling te komen. Heeft een stof eenmaal deze eigen frequentie bereikt dan zal het als geheel op dezelfde wijze blijven resoneren en deze frequentie ook in haar omgeving uitzenden. De stof wordt dan een zender van die specifieke frequentie. Normaal gaat na verloop van tijd de stof vervallen en stopt het uitzenden. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat het wordt afgebroken of slijt.

Een materiaal dat heel goed een ontvangen frequentie (en daardoor informatie) kan vasthouden is silicium. Het wordt daarom o.a. gebruikt in computers. De processoren van onze computers bestaan uit chips die silicium als basismateriaal bevatten.

Silicium is een belangrijk bestanddeel van klei. Informatie die in klei is opgeslagen wordt hierdoor ook weer afgegeven. Klei kan allerlei frequenties opnemen en weer afgeven. De informatieoverdracht van klei aan haar omgeving is dus wisselend. De reden hiervoor is dat klei een week product is. Maken we echter van klei keramiek (door het te bakken bij hoge temperatuur) dan wordt het star en houdt het haar vorm en daardoor de informatie veel beter vast. Het geeft dan zowel qua vorm als informatie een afdruk aan haar omgeving.

EM-Technologie

ceramicssmallDe EM-technologie is ontwikkeld door prof. Teruo Higa en gebaseerd op verschillende het principes. Een belangrijk onderdeel van zijn theorie is het overdragen van informatie en energie door resonantie. Het is daarom begrijpelijk dat Dr. Higa met het boven beschreven fenomeen aan de slag is gegaan.

Higa stelt dat een stof die intensief met een bepaalde frequentie in contact komt gedurende lange tijd als zodanig herkenbaar blijft.

Daarom liet Higa klei met EM fermenteren en vervolgens tot keramiek bakken bij zeer hoge temperatuur. De informatie (trilling) die door het fermenteren op de klei werd overgebracht blijft hierdoor in de klei aanwezig. De EM-X keramiek werkt dan als een soort katalysator, een stof die de snelheid van een bepaalde reactie beïnvloedt zonder zelf verbruikt te worden. Lees meer over de verschillende soorten EM X Keramiek.

“In-formatie” overdracht

Als deze keramiek bijvoorbeeld wordt gebruikt in een waterstroom, dan zal de informatie die in de keramiek aanwezig is op het water overgaan. Het water wordt als het ware “in-formatie” gebracht. Water dat “in-formatie” is, bezit een bepaalde ordening die bijvoorbeeld ook de plantengroei en kieming van zaden verbetert. Ongeordend water kost energie terwijl geordend water energie geeft.

Alle EM-X Keramieksoorten zijn gebaseerd op bovenstaande techniek.

Masaru Emoto

emoto_ijskristal_namaste_000Het overdracht principe is heel mooi zichtbaar gemaakt door Masaru Emoto. Hij heeft al onderzoekend de kristalvormen van water gefotografeerd. Dit laat onder andere zien dat vervuild water geen kristalstructuur maakt of dat deze structuur erg beschadigd is. Water dat met EM Keramiek in aanraking is geweest toont een prachtige sneeuwvlok structuur evenals helder fris bronwater.